Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieStredná odborná škola gastronómie a služieb
Adresa vzdelávacej inštitúcieSídlisko Duklianskych hrdinov 3, 081 34 Prešov
Názov vzdelávacieho programuDiétny kuchár
Názov moduluDiétny kuchár
Celkový rozsah150,0
Číslo potvrdenia o akreditácii3308/2024/85/1
Dátum vydania potvrdenia31. 5. 2024
Cieľová skupinaAbsolventi akreditovaného vzdelávacieho kurzu Kuchár, absolventi stredných odborných škôl v odbore kuchár a absolventi hotelových akadémií so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti v oblasti prípravy diétnych jedál v školských kuchyniach.
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu ovláda vedomosti z anatómie a fyziológie ľudského tela vo vzťahu k tráveniu a k civilizačným chorobám. Pozná zloženie potravín a ich pozitívne a negatívne pôsobenie na ľudský organizmus. Osvojí si odborné vedomosti z metabolických porúch, z ochorení tráviacej sústavy, z možných alergií a intolerancií. Zorientuje sa v diétnom systéme a oboznámi sa s technologickými procesmi pri príprave diétnych jedál. Získa zásadné vedomosti o príprave diétnych pokrmov v školskom stravovaní. Osvojí si zručnosti pri výbere, hygienickom skladovaní, spracovaní surovín a príprave jedál v diétnom stravovaní. Dokáže zostaviť jedálny lístok so správnou kombináciou jedál a nápojov.
Odborný garantMgr. Ing. Alena Goliašová
LektoriIng. Jozef Leško , Mgr. Ing. Alena Goliašová , Mgr. Marek Gajdoš , Mgr. Zuzana Girašeková , MVDr. Ing. Ivan Hricko MBA, LL.M., MvDr. Miroslava Antonyová