Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieV a V Akademy, s.r.o.
Adresa vzdelávacej inštitúcieHlavná 50, 080 01 Prešov
Názov vzdelávacieho programuMäsiar
Názov moduluMäsiar
Celkový rozsah500,0
Číslo potvrdenia o akreditácii3246/2021/82/4
Dátum vydania potvrdenia10. 9. 2021
Cieľová skupinaOsoby so záujmom pracovať ako mäsiari, údenári.
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu je schopný samostatne pracovať vo svojom odbore. Je schopný na základe vedomosti a zručnosti realizovať prácu v súlade s predpismi o HACCP, sanitačnými postupmi v praxi a ovláda základné bezpečnostné predpisy a predpisy požiarnej ochrany v praxi. Ovláda zákonitosti využívania osobných ochranných pomôcok v praxi. Pozná oblasť spracovania mäsa jatočných zvierat, hydiny, rýb, diviny a ostatných druhov zvierat, vrátane obsluhy príslušných strojov a zariadení. Vie sa orientovať v nákupe zvierat, v jatočnej výrobe, vie deliť, vykosťovať, triediť, baliť a skladovať mäso, všetko v súlade s legislatívou. Ovláda pravidlá kvality a vie správne posúdiť kvalitu výrobných mias. Pozná technologické postupy miešania a kutrovania pri výrobe mäsových výrobkov a mäsové výrobky vie vyrobiť. Všetky úkony súvisiace so spracovaním mäsa a mäsových výrobkov je absolvent schopný realizovať v súlade s ochranou a šetrením životného prostredia, energií a materiálov.
Odborný garantMVDr. Beatrica Blichová
Lektori Jozef Borč , Ing. Tomáš Tarda , MVDr. Beatrica Blichová , MVDr. Dagmar Hybenová