Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieSlovenská živnostenská komora
Adresa vzdelávacej inštitúcieDolné Rudiny 3, 01001 Žilina
Názov vzdelávacieho programuCukrár
Názov moduluCukrár
Celkový rozsah280,0
Číslo potvrdenia o akreditácii1702/2018/12/7
Dátum vydania potvrdenia30. 1. 2018
Cieľová skupinaOsoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre výkon cukrárskych prác
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu ovláda zásady osobnej hygieny, hygieny práce a BOZP. Pozná suroviny a materiály používané v cukrárskej výrobe, spôsob a podmienky ich skladovania, druhy cukrárskych výrobkov. Ovláda technologické postupy v cukrárskej výrobe, Potravinový kódex SR, základné funkcie strojov a zariadení, spôsoby hodnotenia kvality cukrárskych výrobkov, význam skladovania, expedíciu cukrárskych výrobkov a polotovarov. Je zručný v oblasti prípravy surovín pre jednotlivé druhy výrobkov, výroby cukrárskych výrobkov, náplní a poliev, dokončovaní, zdobení, krájaní a expedície cukrárskych výrobkov. Je zručný pri používaní strojov a zariadení v cukrárskej výrobe a ich údržbe.
Odborný garantIng. Danica Daubnerová
LektoriIng. Danica Daubnerová