Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieSlovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Adresa vzdelávacej inštitúcieTr. A. Hlinku 609/2, 949 76 Nitra
Názov vzdelávacieho programuSenzorické hodnotenie destilátov a liehovín
Názov moduluSenzorické hodnotenie destilátov a liehovín
Celkový rozsah15,0
Číslo potvrdenia o akreditácii3257/2024/61/1
Dátum vydania potvrdenia29. 4. 2024
Cieľová skupinaPracovníci v liehovarníckych podnikoch a v pestovateľských páleniciach, študenti technológie potravín so záujmom zvýšenia kvalifikácie a odbornosti, someliéri so záujmom zvýšenia kvalifikácie na hodnotenie vínnych destilátov, ostatní záujemcovia z oblasti ovocinárstva, vinohradníctva a osoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti v oblasti senzorického hodnotenia destilátov a liehovín.
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu získa prehľad o metódach a technikách senzorického hodnotenia destilátov a liehovín, je schopný rozoznávať druhy destilátov a liehovín, ich chyby a nedostatky, pozná rôzne variácie systémov bodovacích hodnotení a postupy pri jednotlivých hodnoteniach destilátov a liehovín. Získa prehľad o spracovaní surovín pri príprave destilátov a liehovín, získa poznatky o štatistickom hodnotení výsledkov a rozšíri si teoretické vedomosti o senzorickom hodnotení a legislatíve. Naučí sa opatrenia zlepšujúce výslednú kvalitu destilátov a liehovín.
Odborný garantIng. Tomáš Holota PhD.
LektoriIng. Ján Csillag PhD., Ing. Jana Štefániková PhD., Ing. Miroslav Kročko PhD., Ing. Tomáš Holota PhD., Ing. Viera Ducková PhD., Ing.Ing. Patrícia Joanidis PhD.