Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieVzdelávacia agentúra PLUS s.r.o.
Adresa vzdelávacej inštitúcieSládkovičova 1437/38, 972 01 Bojnice
Názov vzdelávacieho programuKuchár - Kuchárka
Názov moduluKuchár - Kuchárka
Celkový rozsah500,0
Číslo potvrdenia o akreditácii3539/2022/118/1
Dátum vydania potvrdenia25. 10. 2022
Cieľová skupinaOsoby so záujmom pracovať ako kuchári
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu pozná zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, zásady osobnej a prevádzkovej hygieny, ovláda predpisy HACCP. Pozná základné ekonomické a právne predpisy nevyhnutné pre výkon činnosti v prevádzkach spoločného stravovania. Má základné poznatky o potravinách a nápojoch, pozná ich charakteristiku, ovláda základné zmyslové skúšky akosti a dodržiavania doby spotreby. Má poznatky o receptúrach a technologických postupoch prípravy pokrmov, ovláda kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín. Pozná strojové a technické vybavenie a zariadenie prevádzok, vie ako ho využívať a ošetrovať. Má základné poznatky o stolovaní, gastronomických pravidlách a zásadách zostavovania jedálnych a nápojových lístkov.Je zručný v oblasti uplatňovania zásad bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, zásad osobnej a prevádzkovej hygieny a predpisov HACCP. Vie uplatniť v praxi etické a profesionálne pravidlá, zásady spoločenského správania sa a vystupovania. Ovláda odbornú terminológiu vo svojom odbore a vie využívať všeobecné a odborné poznatky, pojmy a zásady pri riešení praktických úloh. Vie pripraviť pracovisko, pracovné prostriedky a predmety a prakticky ovláda ich bežnú údržbu. Je zručný v preberaní, reklamácii, výdaji a skladovaní surovín na prípravu pokrmov a vie hospodáriť so zvereným majetkom. Vie uplatniť správne technologické postupy a pripraviť jednotlivé druhy pokrmov a nápojov. Prakticky ovláda techniku expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných príležitostiach. Vie vykonávať pracovné činnosti hospodárne a tak, aby nenarušovali životné prostredie.
Odborný garantIng. Katarína Csatayová
LektoriIng. Katarína Csatayová , Ing. Mariana Vaňová , Ing. Tatiana Sigetová , PaedDr. Katka Cipovová