Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieStredná odborná škola hotelových služieb a dopravy
Adresa vzdelávacej inštitúcieZvolenská cesta č. 83, 984 01 Lučenec
Názov vzdelávacieho programuPomocné práce v kuchyni
Názov moduluPomocné práce v kuchyni
Celkový rozsah260,0
Číslo potvrdenia o akreditácii1735/2019/30/1
Dátum vydania potvrdenia22. 2. 2019
Cieľová skupinaOsoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre výkon pomocných prác v kuchyni
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu pozná zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, zásady osobnej a prevádzkovej hygieny, ovláda predpisy HACCP. Má základné poznatky o potravinách a nápojoch, pozná ich charakteristiku, ovláda základné zmyslové skúšky akosti a dodržiavania doby spotreby. Ovláda základné poznatky o receptúrach a technologických postupoch prípravy pokrmov, kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín. Pozná strojové a technické vybavenie a zariadenie prevádzok, vie ako ho využívať a ošetrovať. Je zručný v oblasti práce s výdajom a skladovaním surovín na prípravu pokrmov, hospodárení so zvereným majetkom. Vie vypočítať množstvo spotreby surovín pre pripravované pokrmy a voľby postupu práce. Je zručný pri predbežnej úprave základných surovín, úprave a spracovaní mäsa jatočných zvierat, hydiny, zveriny a rýb, používania polotovarov. Vie používať pracovné stroje, zariadenia a ostatný inventár, organizovať práce v bežnej prevádzke a pri gastronomických akciách, pripravovať pokrmy teplej a studenej kuchyne podľa receptúr, pripravovať minútkové pokrmy a špeciality.
Odborný garantBc. Žaneta Doroková
Lektori Vlastimil Melicherčík , Bc. Dušan Gažo , Bc. Žaneta Doroková