Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieCirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta
Adresa vzdelávacej inštitúcieKomenského 1963/10, 075 01 Trebišov
Názov vzdelávacieho programuCukrár - Cukrárka
Názov moduluCukrár - Cukrárka
Celkový rozsah300,0
Číslo potvrdenia o akreditácii3579/2019/28/1
Dátum vydania potvrdenia22. 2. 2019
Cieľová skupinaOsoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti v oblasti cukrárskej výroby.
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu pozná základné predpisy týkajúce sa hygieny a sanitácie v potravinárstve, zásady BOZP, bežne využívané druhy pracovných strojov, náradia, pomôcok, ich funkciu, spôsob využitia a údržbu, suroviny a pomocné materiály používané v cukrárskej výrobe a zásady hospodárneho zaobchádzania s nimi, spôsoby hodnotenia kvality surovín, polotovarov a hotových cukrárskych výrobkov, vie rozpoznať zníženú kvalitu surovín spôsobenú rozkladnou činnosťou mikroorganizmov. Ovláda surovinové zloženie základných druhov hmôt, technologické postupy výroby rôznych druhov ciest, hmôt, náplní a poliev, metódy hodnotenia kvality polotovarov a hotových výrobkov, zásady uskladňovania surovín, polotovarov a hotových výrobkov a ich expedície, náležitosti základných dokumentov výrobno – technickej evidencie. Vie prepočítavať surovinové normy, zhodnotiť kvalitu surovín a posúdiť vhodnosť ich použitia pre daný výrobok, vhodne kombinovať pripravené korpusy, náplne, polevy a zhotoviť finálny výrobok, navrhnúť vhodné zdobenie výrobku, posúdiť farebné kombinácie.
Odborný garantIng. Ľudmila Smržíková
Lektori Jana Michalková , Marta Ujhelyiová , Ing. Ľudmila Smržíková