Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieSlovenská živnostenská komora
Adresa vzdelávacej inštitúcieDolné Rudiny 3, 01001 Žilina
Názov vzdelávacieho programuPekár
Názov moduluPekár
Celkový rozsah250,0
Číslo potvrdenia o akreditácii1702/2018/12/6
Dátum vydania potvrdenia30. 1. 2018
Cieľová skupinaOsoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre výkon pekárskych prác
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu ovláda zásady osobnej hygieny a hygieny práce vo výrobe, zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Pozná suroviny a materiály používané k výrobe a spôsob ich uskladnenia. Ovláda základné technologické výpočty používané vo výrobe, členenie pekárskych výrobkov podľa Potavinového kódexu SR, zásady práce pri príprave kvasov ciest, formovaní, kysnutí a pečení pekárskych výrobkov. Je zručný v oblasti prípravy surovín na výrobu podľa príslušnej receptúry, posúdenia kvality používaných surovín, výroby rôznych druhov kvasov a ciest podľa receptúr, pri ručnom formovaní chleba , rôznych druhov výrobkov, výrobkov z lístkového cesta a ich náplní podľa receptúr. Vie obsluhovať kysiarne a pece, vykonávať základnú údržbu na strojoch a zariadeniach.
Odborný garantIng. Danica Daubnerová
LektoriIng. Danica Daubnerová