Domov   Kontakty   Prihlásenie       

Informačný systém ďalšieho vzdelávania

Detail vzdelávacieho programu

Vzdelávací program
Názov vzdelávacej inštitúcieAgentúra JASPIS s.r.o.
Adresa vzdelávacej inštitúcieŠkultétyho 5 , 831 04 Bratislava
Názov vzdelávacieho programuCukrár - cukrárka
Názov moduluCukrár - cukrárka
Celkový rozsah280,0
Číslo potvrdenia o akreditácii2206/2018/16/1
Dátum vydania potvrdenia20. 4. 2018
Cieľová skupinaOsoby so záujmom získať odborné vedomosti a zručnosti potrebné pre výkon činnosti cukrára - cukrárky.
Profil absolventaAbsolvent vzdelávacieho programu ovláda základné hygienické predpisy a normy platné pre potravinársku výrobu a predpisov podľa Potravinového kódexu SR, pozná zásady bezpečnosti práce a ochrany zdravia. Je schopný hodnotiť kvalitu používaných surovín pre cukrárske výrobky. Ovláda základné technologické výpočty využívaných v cukrárskej výrobe. Vie zhotoviť cestá, hmoty, náplne, polevy ozdoby a finálne výrobky. Dokáže určiť správnu dobu pečenia pre jednotlivé druhy korpusov. Pozná základné druhy cukrárskych výrobkov a výživovú hodnotu. Ovláda ručné a strojové plnenie, zdobenie a krájanie cukrárskych výrobkov, je schopný určiť chyby a príčiny nedostatkov korpusov, ciest, náplní, poliev a spôsoby ich odstránenia. Ovláda prípravu zmrzliny a zmrzlinových špecialít. Je schopný samostatne hodnotiť kvalitu surovín, polotovarov a hotových výrobkov. Vie stanoviť cenu výrobkov. Ovláda balenie výrobkov, ako aj ich správnu expedíciu. Dokáže obsluhovať a prakticky využívať strojno-technologické zariadenia potrebné k cukrárskej výrobe. Vie uskutočňovať práce v sklade, uskutočňovať práce v expedícii.
Odborný garantPaedDr. Edita Pappová
Lektori Katarína Rothmajerová , Ing. Mária Križanová, rod. Brehová , Mgr. Mária Ševčíková , Mgr. Zuzana Masárová, rod. Šándorová , PaedDr. Edita Pappová